keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Uusi päivä, uusi tuttavuus

Tankotanssi on Suomessa vielä aika uusi käsite, niin se oli minullekin vielä vuosi sitten. Mielipide lajista rajoittui korkeintaan " Heh, strippareiden ammatista on väännetty tylsyyden puuskassa uusi laji"- tyyppisiin lauseisiin. Ikinä ei kuitenkaan pitäisi vannoa mitään, YouTubessa oli paljon hienoja videoita lajin harrastajista ja pikku hiljaa kaiken vaikutuksesta mielipide muuttui. Suurin vaikutus oli sillä, että opin ymmärtämään miten vaikeasta lajista kuitenkin on kyse. Se näyttää helpolta, mutta todellisuudessa tankotanssi vaatii ketteryyttä, vartalon hallintaa ja lihasvoimaa. Siis yksi harvoista lajeista maailmassa, joka on todella kokonaisvaltaista..

Tankotanssin aloittamisen suhteen ongelmana oli kuitenkin kotipaikan sijainti.. Vaikka pikku hiljaa enemmän ja enemmän Suomeen on syntymässä tankotanssin harrastamisen mahdollistavia saleja, niin täällä kaakon kulmilla se ei vielä mahdollista ole. Mikä siis neuvoksi? 
Onneksi on mahdollista hankkia oma tanko kotiin.. Tässä vaiheessa on kuitenkin mainittava, että tankotanssi on väärin tehtynä vaarallista ja kropalle rasittavaa. Joten jos aiot aloittaa tankoilun itseoppineena hanki ainakin parikin aloittelijoille tehtyä dvd:tä ja yritä päästä jollekin lajia käsittelevälle intensiivikurssille! Sillä pääsee paljon paremmin alkuun, ja lajista saa irti paljon enemmän. 
Minulle ainoa tapa päästä harjoittelemaan tankotanssia oli hankkia oma tanko kotiin ja saada oppia liikkeisiin virtuaalisesti. Joten nyt on sitten X-pole hankittu ja ensimmäiset varovaiset kerrat tangolla oloa kokeiltu. Katsotaan miten tässä käy, lähinnä blogin pitämiseen ajoi mahdollisuus omien tavoitteiden kirjaamiseen ja kehittymisen seuraamiseen, näkee miten harrastus tuottaa tulosta.   

2 kommenttia:

  1. muista aina lämmitellä kunnolla :)

    VastaaPoista
  2. Muistan kyllä, vaikka joskus se tuppaa jäämään hieman vajaaksi! :D Kiitos muistutuksesta.. :)

    VastaaPoista